Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Voor staar en vergroeide vingers

02-12-2016

Eén van de verpleegkundigen die voor het Gesar Fund regelmatig op de Gesar Ambulance werkt, werd tijdens een privéreis op weg naar Yushu uitgenodigd door een nomade om thee te komen drinken.

In zijn huis (1 kamer) zaten meerdere familieleden waaronder twee nichtjes. Eén nichtje had vergevordede staar (waarschijnlijk ten gevolge van onbehandelde suikerziekte), het andere nichtje vergroeide vingers (al vanaf haar geboorte) waar ze veel pijn van ondervond.

De verpleegkundige heeft de ouders en twee dochters direct meegenomen naar Yushu waar in een ziekenhuis behandeling heeft plaatsgevonden (zover mogelijk). Tevens zijn er medicijnen ingeslagen voor dit gezin.

Zodra er weer contact is met dit gezin, volgt hierover weer een update.

Hoewel het Gesar Fund tracht structurele hulp te bieden, stellen wij bij dergelijke ‘ernstige’ gevallen ad hoc ook altijd geld bechikbaar en zijn we blij dat dit geld er is dankzij uw donaties. Blijft u ons alstublieft steunen!!!

Andere berichten

Algemeen

We zijn u dankbaar.

De bestuursleden Dr. Han F. de Wit en Nyima Künga bedanken de donateurs. Zij vertellen welke projecten het Gesarfund nu ondersteunt en hoe u kunt

Geen categorie

Uitleg over documenten

Rapporten en Contracten       In deze Gesar update willen we graag de rapportage en contracten toelichten. Wellicht is het opgevallen: in de updates die we

donatie

Name*

Email address

Project

Message

Amount *