Ad hoc hulp

Voor staar en vergroeide vingers

02-12-2016

Eén van de verpleegkundigen die voor het Gesar Fund regelmatig op de Gesar Ambulance werkt, werd tijdens een privéreis op weg naar Yushu uitgenodigd door een nomade om thee te komen drinken.

In zijn huis (1 kamer) zaten meerdere familieleden waaronder twee nichtjes. Eén nichtje had vergevordede staar (waarschijnlijk ten gevolge van onbehandelde suikerziekte), het andere nichtje vergroeide vingers (al vanaf haar geboorte) waar ze veel pijn van ondervond.

De verpleegkundige heeft de ouders en twee dochters direct meegenomen naar Yushu waar in een ziekenhuis behandeling heeft plaatsgevonden (zover mogelijk). Tevens zijn er medicijnen ingeslagen voor dit gezin.

Zodra er weer contact is met dit gezin, volgt hierover weer een update.

Hoewel het Gesar Fund tracht structurele hulp te bieden, stellen wij bij dergelijke ‘ernstige’ gevallen ad hoc ook altijd geld bechikbaar en zijn we blij dat dit geld er is dankzij uw donaties. Blijft u ons alstublieft steunen!!!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.