Gebedshuis bekroond met Stupa!

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Gesar Community viert aanwinst

Hier twee foto’s van het nieuwe gebedshuis in het Gesar Community Centre. De eerste foto is genomen in de zomer van 2016.

In oktober zijn de dakornamenten geplaatst, incluis de kleine stupa) en drie weken geleden is het gebedswiel geplaatst. Gister ontvingen we de foto’s.

Het is vrijwel onbewolkt op de foto’s maar aan de kleding van de nomaden (onderstaande foto) is te zien dat het extreem koud is, zo koud dat alle overige boeddhistische beoefeningen binnen in het centrum plaatsvinden.

Het voltooide gebedshuis motiveert de nomadengroep die door het Gesar Fund wordt ondersteund vaker te komen, wat onze lokale vrijwilligers de kans geeft zaken als gezondheid beter te monitoren. Ook is er meer aanloop, zodat er ook extra ad hoc hulp kan worden gegeven indien dat nodig is.

Langzaam maar zeker groeit het Gesar Community Centre uit tot een volwaardig centrum, waar medische hulp wordt geboden, een winkeltje is, brood wordt verkocht, ambachten worden uitgeoefend en men kan samenzijn. Met het plaatsen van het gebedshuis met de dakstupa is een belangrijke zet gedaan, daar het boeddhisme zeer sterk met het dagelijks leven is verweven, en hiermee het Gesar Community Centre een belangrijke plek in de harten van de nomadengroep en de bewoners van Dönda heeft verworven.Terug

Andere berichten

Algemeen

We zijn u dankbaar.

De bestuursleden Dr. Han F. de Wit en Nyima Künga bedanken de donateurs. Zij vertellen welke projecten het Gesarfund nu ondersteunt en hoe u kunt

Geen categorie

Uitleg over documenten

Rapporten en Contracten       In deze Gesar update willen we graag de rapportage en contracten toelichten. Wellicht is het opgevallen: in de updates die we

donatie

Name*

Email address

Project

Message

Amount *