Nieuws Archief 2006 – 2007

Alle door het Gesar Fund geplaatste nieuws updates in 2006 en 2007.


Update 01-06-2006

Binnenkort wordt een satellietverbinding geïnstalleerd voor de dagkliniek in Jherekhe, waarmee het mogelijk is via telefoon en email met de doktors in de kliniek te communiceren. Deze verbinding zal gebruikt gaan worden om diagnoses te kunnen stellen met de hulp van doktoren in het Tsinghua University Hospital in Beijing. De verbinding biedt ook mogelijkheden om ‘onderwijs op afstand’ te geven aan de dokters en andere hulpverleners in Surmang. Via de verbinding zal het Tsinghua ziekenhuis gegevens verzamelen die van belang zijn voor epidemiologisch onderzoek.


Update 01-07-2006

In dezer dagen vertrekt de eerste groep mensen naar Surmang die in het kader van het Moeder-en-Kind-project voorlichting gaan geven over gezondheidszorg, hygiëne etc., speciaal gericht op zwangere vrouwe, jong moeders en pasgeboren kinderen. Met deze groep reist opnieuw een aantal Amerikaanse vrijwillige artsen mee. Zij doen in Surmang meer specialistisch werk en zorgen voor verdere scholing van de beide artsen in de kliniek.


Update 12-09-2006

Meer mensen dan voorheen hebben deze zomer de dagkliniek in Jherekhe bezocht. Volgens Robert Michaud, een van de vrijwillige Amerikaanse artsen die in Surmang is geweest, vertelde na afloop: “De zorg in de kliniek is van hoge kwaliteit, zeker vergeleken met soortgelijke ziekenhuizen op het platteland van China”. Als onderdeel van het ‘moeder en kind’-project heeft een groep van 8 vrouwen uit verschillende dorpen in Surmang een training gehad in preventieve gezondheidszorg. Die is vooral gericht op hygiëne en zorg voor zwangere vrouwen, jonge moeders en pasgeboren baby’s. Het ziekenhuisterrein is uitgebreid met een stuk grond waar over enige tijd de dokterswoningen gebouwd kunnen worden.


Update 20-11-2006

Dit najaar hebben 11 kinderen die meegedaan hebben aan een vormselproject van hun katholieke kerk in Hillegom hebben met allerlei karweitjes € 485,33 opgehaald! Een fantastisch resultaat. In oktober heeft een nieuwe groep van 30 vrouwen uit verschillende dorpen in Surmang een training gekregen in preventieve gezondheidszorg, vooral gericht op alles wat met zwangerschap en geboorte te maken heeft. Op 17 september heeft Catriona McCarthy uit Ierland € 1000,- voor Surmang ingezameld tijdens een verjaardagsfeest in haar huis te Howth, vlakbij Dublin!


Update 19-07-2006

De Amerikaanse Surmang Foundation (SF) heeft een stuk land aangekocht grenzend aan de noordelijke muur van het huidige ziekenhuisterrein. Daar zullen onder meer de dokterswoningen gebouwd worden. De satellietverbinding werkt! De dokters kunnen nu hulp inroepen van dokters in het Tsinghua University Hospital in Beijing wanneer ze problemen hebben met het stellen van diagnoses. De verbinding betekent een belangrijke stap in het creëren van een netwerk van zorgverleners in Tibetaanse en andere plattelandsgebieden in China.


Update 11-04-2007

In de winter is het gebied vrijwel van de buitenwereld afgesloten omdat de passen dichtgesneeuwd zijn. In deze periode vinden allerlei voorbereidingen voor activiteiten in de zomer plaats. Op 15 april doet een groep atleten mee aan de Marathon van Rotterdam om geld in te zamelen voor de training van autochtone hulpverleners die verspreid over het hele gebied van Surmang op basisniveau verloskundige zorg en postnatale begeleiding van jonge moeders gaan geven. In de periode oktober 2006 tot januari 2007 hebben we aan fundraising gedaan onder mensen uit het bedrijfsleven. We hebben daarvoor drie lezingen georganiseerd over de Verlichte samenleving.

Archief